Designmodell

Koncept och design

Vid framtagning av en koncept- eller designmodell är finishen A och O. Det är av yttersta vikt att modellen får precis rätt färger och ytor för att efterlikna den riktiga produkten. Ofta är SLA att föredra för att kunna få fram en hög detaljrikedom i modellen. Funktion kommer i det här fallet ofta i andra hand, men när den krävs löser vi självklart även det. Då brukar SLS lämpa sig bättre.

Image module

Rätt yta

En 3D-printad designmodell kräver ett högklassigt handarbete. Våra putsare och lackerare har lång erfarenhet av att sätta rätt yta på en modell utan att göra avkall på viktiga detaljer. Vi våtlackar i exakt den kulör du önskar och lägger oftast en skyddande topplack i blank eller matt finish enligt dina krav. Om slutprodukten har en Moldtech-yta kan vi blanda fin eller grov strukturpasta i lacken för att efterlikna detta.

Grafik

Loggor och grafik kan lyfta en hel modell. Ibland är det så enkelt som en liten logga någonstans på produkten och ibland ska grafiken efterlikna en display, men oavsett kan det vara svårt att få till snyggt på den statiska modellen. Detta gör vi med hjälp av gnuggisar. En väldigt tunn dekal i rätt form och färg. Gnuggisen sätts mellan baslack och topplack, där topplacken lägger sig som ett skyddande lager. Det elimerar även kanterna på den supertunna gnuggisen som då får känslan av att vara tryckt.

Beställ Materialprov