Evolabel

Image module

Etikettmaskiner

Evolabel utvecklar och tillverkar det senaste inom etiketteringsutrustning och automatiska etikettmaskiner. En stor anledning till deras framgång är de ultralätta applikatorplattorna, tillverkade i SLS, som gör att Evolabels maskiner sätter etiketter i oslagbar hastighet.

Redan tidigt i utvecklingsprocessen började Evolabel tänka SLS för produktion. Befintlig kunskap om tekniken gjorde att man kunde anpassa många av maskinernas delar till den önskade funktionen i och med en tillverkningsmetod där ingenting är omöjligt. Med integrerade luft- och vakuumkanaler slipper man onödig vikt i externa slangar och vakuumejektorer.

Innehåller flera SLS-detaljer

I en etikettmaskin från Evolabel sitter flertalet detaljer som produceras i SLS polyamid och infärgas svarta. Huvudattraktionen är dock applikatorplattan som suger upp etiketten och sätter den på t.ex en kartong, med integrerat luftsystem inuti detaljens konstruktion. Evolabel har sett en möjlighet som är omöjlig att tillverka på annat sätt än med SLS. Applikatorplattorna finns i över 100 olika storlekar, beroende på etikettens utformning.