Ytbehandling

Image module

Olika ytbehandlingar

Det finns olika metoder för att ytbehandla en 3D-printad detalj till önskad kvalité och finish. En SLA-modell kan till exempel putsas för att få slätare ytor. Önskas den matt eller högblank i särskild kulör kan den lackeras. För SLS-detaljer är alternativen infärgning eller lackering.

Infärgning

Vi behandlar SLS-detaljen för att få en slätare yta som inte bara känns mer produktionsmässig utan samtidigt är mycket lättare att hålla ren från smuts.

Efter ytbehandlingen placeras detaljerna i en speciell utrustning tillsammans med ett pigment, antingen från vårt standardsortiment eller efter en specifik pantone- eller RAL-kod för att ge den sin speciella kulör.

Lackering

För att verkligen se helheten och få den slutgiltiga ytfinishen på detaljerna använder vi oss av alla typer av våtlackering. Vi lackerar detaljerna utifrån ett NCS eller RAAL-nummer i rätt nyans, med eller utan struktur, blankt eller matt. Oftast lägger vi också på grafik i form av dekaler och mjuklack som ger den slutgiltiga känslan på din prototyp eller produktionsdetalj.

Beställ Materialprov