DMLM

Direct Metal Laser Sintering

Likt SLS är DMLM en additiv tillverkningsmetod med ett pulverbaserat system. Det som främst skiljer metoderna åt är materialen. DMLM, eller Direct Metal Laser Melting,  tillåter produktion i en rad olika metalliska material, som läggs ut i pulverform och smälts med laser. Ett nytt lager pulver läggs ut och smälts på nytt. Lager för lager tillverkar vi prototyper och produktionsdetaljer i metall.

Vår M2 Multilaser-maskin från Concept Laser tillåter oss att producera i verktygsstål, rostfritt stål, aluminium, titan med fler. Vi har koncentrerat oss på stål och kommer till en början fokusera på rostfritt samt verktygsstål.

M2 Multilaser

I april 2018 installerades vår M2 Multilaser från Concept Laser. En 3D-printer för metalliska material. Med en byggvolym på 250x250x280 mm kommer vårt fokus ligga på prototyper och produktionsdetaljer i verktygsstål och rostfritt stål. Vi kommer fortsätta tillhandahålla material såsom aluminium, titan och inconel.

Utöver metallprintern har vi vårt kompletta verktygsmakeri med lasersvetsning, fräsmaskiner, gnistar, etc för att ta hand om och bearbeta printade detaljer. Som komplett servicebyrå kan vi leverera produktionsriktiga detaljer.